Fudbaleri Spartaka završili su dvonedeljne pripreme u Antaliji, predstoji im generalna proba protiv FK Bečej u nedelju 10. februara u Bečeju a nakon toga prvo kolo nastavka prvenstva protiv Dinama u Vranju u subotu 16. februara. 

Oceno priprema dao je šef struke Predrag Rogan – Sproveli smo uspešne dvonedeljne pripreme. Momci su izuzetno kvalitetno i posvećeno radili. Svesni smo da imamo još nekih problema što se tiče igre koje ćemo pokušati otkloniti u nekom narednom periodu. Tražimo rešenje za igrače koji su otišli, tražimo ih u svojim redovima, ali i sa strane jer za nas prelazni rok još nije završen. Sa pripremama sam izuzetno zadovoljan, nismo imali ni jedan veći problem, osim povrede Cucina nakon čega smo malo promenili koncept ekipe zbog njegove pozicije koju igra. Usledila je i povreda Jočića, ali imamo dovoljan fond igrača za prvo kolo nastavka prvenstva a kao što sam napomenuo želimo da dovedemo još jednog ili dva igrača kako Spartak ne bi imao problema u nastavku sezone.

Vladimir Torbica takođe je pozitivno ocenio pripreme u Antaliji – iza nas je četrnaest dana priprema. Sve što smo planirali to smo i završili. Imali smo malo problema sa vremenom na početku, ali smo i to u hodu rešavali. Najbitnije je da smo se fizički dobro spremili, jer će nam to mnogo značiti u ovom delu sezone. Imali smo problema na nekim utakmicama koje smo trebali bolje da završimo. Bitno je da smo na pravom putu, da ova mlada ekipa stiče samopouzdanje iz utakmice u utakmicu. Verujem da spremni dočekujemo ne samo prvo kolo, nego ceo prolećni deo prvenstva.

photo: FK Vorskla