Spartak Ždrepčeva krv – Sparta Prag 2:0 (1:0)

Novi Sad, Stadion Karađorđe. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska). Strelci: 1:0 Nemanja Ćalasan (8. min), 2:0 Ognjen Đuričin (57. min.)

Spartak Ždrepčeva krv: Perić, Ćalasan, Kerkez, Vukčević (od 74. Afum), Perić, Šimura, Jočić, Đuričin (od 75. Milošević), Glavčić, Savković, Čečarić (od 85. Marcić). Trener: Vladimir Gaćinović.

Sparta: Nita, Fridek, Kaja, Radaković, Čipčiu, Ben Haim (od 61. Vukadinović), Kanga, Kulhanek, Stančiu, Plavšić (od 46. Šural), Teteh (od 84. Ristić). Trener: Pavel Hapal.

Fudbaleri Spartaka iznenadili su moćnog rivala iz Češke u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Subotičani su golovima Ćalasana i Đuričina slavili sa 2:0, i sa aktivim rezultatom putuju na revanš sledećeg četvrtka.

Golubovi su do velike i iznenađujuće pobede došli nakon veoma hrabre i požrtvovane igre svih fudbalera. Poveli su u 8. minutu, Glavčić je centrirao sa leve strane, lopta je prošla do druge stative između velikog broja igrača i došla do Ćalasana koji je sproveo u mrežu.

Prepustili su subotičani loptu protivniku koji nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku u prvom poluvremenu dok su iz brzih akcija fudbaleri Spartaka imali još dve odlične prilike za povećanje prednosti.  

Početak drugog poluvremena doneo je novu radost za Spartak. Izveli su subotičani brzu akciju, lopta je došla do Shimure koji je petom vraća Đuričinu a ovaj preciznim šutem od stative duplira prednost.

Nakon novog šoka gosti iz Praga su svim silama pokušali da dođu par do jednog gola, međutim večeras odlični i požrtvovani igrači Spartaka sve napade favorizovanog gosta su osujetili a ozbiljno su pretili preko brzih akcija iz kontra napada. Imali u Golubovi priliku da još koji put zatresu mrežu Sparte, međutim Čečarić a zatim i Đuričin nisu najbolje završili brze akcije svog tima.