Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi odličnu polusezonu završavaju utakmicom protiv Vojvodine u sredu 13. decembra sa početkom od 15 časova. U prvom ovosezonskom suretu subotičani su u Novom Sadu slavili sa ubedljivih 5:0, što će sigurno biti dodatni motiv za goste da se prikažu u boljem svetlu i pokušaju da se bar donekle revanširaju.

Povodom poslednje utakmice u 2017 godini na Gradskom stadionu je održana konferencija za štampu na kojoj je najavljena predstojeća utakmica između Spartak Ždrepčeve krvi i Vojvodine. Svoje utiske prvo je izneo Aleksandar Veselinović, trener subotičana – Približio se kraj prvog dela prvenstva u kojem smo odigrali 22 prvenstvene utakmice i 2 Kup utakmice od 22 jula. Sutra nas očekuje utakmica protiv Vojvodine, tradicionalan vojvođanski derbi. To je utakmica koja za nas predstavlja poseban motiv i po prvi put u ovaj duel Spartak ulazi sa jasno opredeljenim i opravdanim ambicijama da ide na pobedu. Imam ogromno poštovanje prema istoriji i tradiciji FK Vojvodina. Imao sam tu čast da jedan kratak deo budem deo tog kluba i da osetim koliki je veliki u našoj državi i kakve su fudbalske gromade prošle kroz taj klub. Bez obzira na to, mi se okrećemo prema sebi da nastavimo kako smo igrali u ovoj sezoni. Pripremamo se uobičajeno kao i do sada jer smo uvek išli na pobedu a tako ćemo ići i sutra. Svi su momci motivisani maksimalno i željni da zabeleže nova tri boda.     

Prvotimac Aranđel Stojković očekuje da ekipa pobedom ulepša predstojeće praznike- Pred nama je teška utakmica, znamo kakvu tradiciju ima Vojvodina. Nije to ista ona ekipa od pre tri meseca, pojačali su se i očekuje nas prav derbi kola. Mi idemo na pobedu kao što smo to radili tokom celog prvenstva. Trudićemo se da pobedom ulepšamo Božićne i Novogodišnje praznike.   

Veselinović još nije siguran kojih će jedanaest igrača istrčati na teren i suprostaviti se Vojvodini. – kako se bliži kraj prvenstva ima puno fizičkog i psihološlkog zamora. Meč sa Voždovcem je bila izuzetno skupa za nas jer je par igrača osetilo neke tegobe. Imamo nekoliko dilema tako da ćemo tek posle ručka imati jasnu sliku na koga množemo da računamo. Imamo četiri igrača koji su pod velikim znakom pitanja, ali jedno je sigurno, na teren će istrčati oni momci koji budu maksimalno spremni. Namerno nisam rekao ko ima želju, jer njih 25 ima veliku želju da sutra istrči i suprostavi se Vojvodini. Ponosan sam što radim sa takvom grupom igrača. Opredelićemo se za one koji će biti maksimalno spremni da odgovore na sve zahteve.