Predstojkećeg vikenda počinje nova sezona u Super ligi Srbije. U prvom kolu fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi gostuju ekipi Voždovca u meču koji se igra u subotu 23. jula od 20 časova.

Pred gostovanje u Beogradu u prostorijama na Gradskom stadionu održana je konferencija za štampu na kojoj je prisustvovao šef struke rus Andrej Černišov. – Nadam se da će nova sezona biti interesantnija nego prošla. Posle odrađenih priprema na Zlatiboru igrači su dobili nekoliko slobodnih dana. I nakon toga smo se počeli spremati za meč protiv Voždovca. Svi igrači su zdravi i spremni  i posle današnjeg treninga ćemo odrediti ekipu koja će se putovati za Beograd.  Prva utakmica u prvenstvu uvek je posebna, svi igrači  iščekaju takmičarske mečeve. Najvažnije je da se igrači što pre oslobode pritiska početka prvenstva. To važi za mlade igrače ali i za one malo starije.

U Subotici je bilo dosta promena u igračkom kadru – Dosta igrača smo gledali tokom ovog perioda. Svi oni koji su potpisali ugovore sa nama nam odgovaraju po svojim karakteristima. Svakom igrači je potrebno neko vreme da se adaptira na novu sredinu. Nekima je za to potrebno manje vremena a nekome treba više, sve je to individualno. No, svi oni koji su došli, razumeli su naše zahteve i zadovoljni smo sa njima. Međutim nikome od tih igrača koji su došli nije zagarantovano mesto u prvom timu. Oni svojim radom na treninzima i dobrim igrama na utakmicama treba da zarade svoje mesto u timu. – rekao je Černišov.