Spartak – Voždovac 0:2 (0:1)

Gradski stadionu u Subotici. Gledalaca: 300. Sudija: Dimitrijević Dejan (Loznica). StrelcI: Asani Elmir u 21. min i Stojanović u 81. min. (Voždovac)

Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Makarić (68.Tešić), Tumbasević, Torbica, Mrkela (46. Jondić), Živković (46. Ilić), Bogunović.

Voždovac: Popović, Jovanović, Radivojević, Mihajlov, Jovanović, Pavlović, Grujić, Asani, Ćirković (60. Stojadinović – 87. Sinđić), Marinković (84. Srećković), Odita.

Fudbaleri Voždovca slavili su u Subotici golovima Asanija i Stojanovića i time produžili post Spartaka bez pobede. U porazu istakao se golman Janošević koji je uspeo da zaustavi nekoliko dobrih prilika gostiju.

Početak utakmice pripao je Spartaku koji je samo prvih dvadesetak minuta kontrolisao igru na terenu. Prvu šansu subotičani su propustili u 10. minutu kada je Mrkela pokušao da uposli Torbicu, ali se isprečio Pavlović i vešto prekinuo napad plavih golubova. Pokušao je Makarića iz daljine u praznu mrežu nakon greške gostiju o dbrani, ali je bio neprecizan i loptu poslao daleko iznad gola.

IMG_2238

Voždovac je poveo u 21.minutu kada je Odita pokrenuo brzu akciju, pronašao je Marinkovića koji je vešto uposlio Asanija a ovaj iz trka savladao golmana Janoševića. Voždovac je nastavio sa ofanzivnom igrom, svaki njihov napad predstavljao je opasnost po domaću odbranu. Marinković je odlično šutirao u 37. minutu i proslavio golmana Janoševića.

IMG_2258

Drugo poluvreme počelo je sa dve poluprilike Spartaka. Prvo je pokušao Bogunović iz daljine a par minuta kasnije lopta je došla do Torbice koji loptu šalje pored gola. Voždovac je mogao da duplira prednost u 68. minutu, Asani je šutirao sa oko 15 metara no loptu odbija Janošević, ali samo do Odite, koji na sreću subotičana, promašuje ceo gol. Šut Marinkovićev  u 81. minutu zaustavlja stativa da bi već u sledećem napadu Voždovac došao do drugog gola. Izveli su  korner sa leve strane, lopta je došla do Stojanovića koji glavom postavlja konačnih 0:2.