Današnjom prozivkom šefa stručnog štaba Andreja Černišova fudbaleri Spartaka započeli su sa pripremama za novu sezonu.

Spartak je u ovom prelaznom roku ostao bez Gorana Antonića koji karijeru nastavlja u Nea Salamina sa Kipra, zatim bez Kovačevića koji je prešao u Vojvodinu, Miloševića koji je pojačao Crvenu Zvezdu, Tumbasevića, Šljivića koji je prešao u Napredak te Slobodana Novakovića i Brankovića.

Na pripreme su pozvani mladi igrači koji su prošle sezone bili na pozajmici u drugim klubovima ali i par fudbalera koji su već danas bili na probi.

Trener Černišov ostao je u klubu i time najviše pojačao redove FK Spartak. – Danas je prvi dan, održačemo prvo sastanak, a potom i prvi trening. Već od srede počinjemo da radimo u ritmu od dva puta dnevno. U Subotici ostajemo do 30. juna, a potom se selimo na Zlatibor, gde ćemo odraditi dvonedeljne pripreme. Do polaska odigraćemo dve, tri prijateljske utakmice, verovatno i sa dva ruska kluba koja će biti na pripremama u Srbiji. 

Šef struke osvrnuo se i na igrački kadar – Sigurno da je uvek nezgodno kada se rastanete sa igračima, pogotovo kada se radi o starterima u ekipi. Svi su oni bili prvotimci, zahvalni smo im za prikazane igre u prošloj sezoni i želimo im puno sreće u nastavku karijere. Naš zadatak je da napravimo novu uspešnu ekipu, da pripremimo igrače koje trenutno imamo za novu sezonu. Pridružili su nam se i igrači koji su bili na pozajmici. Pratili smo ih tokom prošle sezone a neki su bili i pozivani da treniraju sa prvim timom. Znamo njihove mogućnosti i sigurno će svi dobiti šansu da se nametnu.  

Na pripreme su pozvani:

  • golmani Budimir Janošević, Nikola Mirković, Dino Žužo,
  • igrači odbrane: Danijel Farkaš, Nebojša Mezei, Vukašin Tomić, Nikola Banjac, Dušan Štrbac, Nemanja Ćalasan i Dimitrije Tomović,
  • vezni igrači: Marko Jondić, Branimir Jočić, Milan Jokić, Vladimir Torbica, Milan Makarić, Stefan Spremo, Danijel Zlatković, Aleksa Matić, Milivoj Krmar,
  • napadači: Stefan Ilić, Nemanja Milić, Đorđe Ivanović, Ognjen Mudrinski, Andrej Mrkela, Milan Đokić, Luka Sili.
  • Na probu su pozvani: Nenad Kočović, Marko Bašanović, Žuka Vadim, Leo Lelis, Milovan Petrić, Miroslav Kovačević, Nemanja Krstić, Predrag Medić i Žong Haoran.

IMG_7570