Fudbalere Spartaka nakon poraza od Radnika očekuje novo gostovanje. U subotu 4. novembra od 13 časova igraju protiv Bačke u Bačkoj Palanci u okviru 16. kola Super lige Srbije.

Pomoćnik šefa struke Vladimir Gaćinović kritički se osvrnuo na meč protiv Radnika – Sutra je prva utakmica drugog kruga koju počinjemo gostovanjem protiv Bačke. Prvi deo smo završili sa rekordnih 26 osvojenih bodova. Ostaje blaga doza nezadovoljstva slabijim izdanjem protiv Čukaričkog a pogotovo u meču u Surdulici gde smo totalno podbacili i to u segmentima igre gde smo najjači. Tako se to dešava u fudbalu. Verovatno je uticala i utakmica koju smo tri dana pre toga odigrali protiv Crvene Zvezde i to veoma kvalitetno, ali to ne bi trebalo da bude opravdanje. Mislim da je utakmica protiv Radnika naš jedan veliki minus i već sutra ćemo imati prilike da se donekle iskupimo. Nadam se da su igrači svesni toga jer moramo da se vratimo u pravi kolosek. Bačka nije ista ekipa kao na početku sezone, sada su ozbiljniji i beleže dobre rezultate. Znamo njihove dobre strane, ali smo pre svega orjentisani na našu igru. 

Prvotimac Dejan Kerkez očekuje de će se ekipa iskupiti za ubedljiv poraz u Surdulici – imali smo neugodno gostovanje u Surdulici i sada se okrećemo novoj utakmici gde imamo idealnu priliku da pokažemo da smo u prošlom kolu imali samo loš dan. Analizirali smo meč protiv Radnika i izvukli pouke. Sada se okrećemo Bačkoj, poštujemo protivnika, stručni štab je analizirao njihove vrline i mane i mislim da ćemo se vratiti na pobednički kolosek.