Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi prvu utakmicu drugog dela šampionata započinju utakmicom protiv FK Rad u Beogradu. Subotičani su u prošlom kolu savladali Napredak u Kruševcu i sa dobrom atmosferom putuju na megdan narednom rivalu u okviru 16. kola Linglong Super lige. Utakmica je na programu u subotu 9. novembra sa početkom od 16 časova. 

Predstojeću utakmicu najavio je Vladimir Buač, pomoćni trener –  Očekuje nas utakmica u kojoj ako želimo da trijumfujemo moramo pokazati sav svoj potencijal i talenat. Ne smemo podceniti protivnika i da nas zavara njihov položaj na tabeli. U prvoj utakmici smo gubili sa 1:0 i na kraju ipak uspeli da preokrenemo na 2:1, ali mislim da su to naša najteže osvojena tri boda u ovom prvenstvu. Ekipa se od tog prvog kola dosta promenila, otišlo je pet igrača a došli neki novi a nov je i trener. Konkuretni su i imaju dobar tim. Mi smo napokon uspeli da vežemo dve pobede, što nam je važno zbog bodova, ali i zbog podizanja samopouzdanja. Mladi igrači nam dobro napreduju i verujem da ćemo biti sve bolji. Očekujem da nastavimo pobednički niz. 

Milan Marčić očekuje da se nastavi uspešan niz i osvoje nova tri boda – Očekuje nas teška utakmica protiv jedne od najiskusnijih ekipa u Ligi. Radi se o ekipi koja je sve bodove osvajala pred svojim navijačima, ali mi gledamo samo sebe. Dobro smo radili i trenirali i spremno dočekujemo utakmicu.  

Spartak ima i bolju kadrovsku situaciju, Luka Cucim se vraća u tim posle odrađene kazne zbog crvenog kartona. U trenažnom procesu se nalaze Denković, Jočić i Dunđerski koji se mogu naći u kombinaciji za tim.