Nakon reprezentativne pauze fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi danas nastavljaju borbu za bodove u Super ligi Srbije. Rival je dobro poznat Subotičanima – radi se o ekipi Javora, a dobro je poznato i kako ova ekipa igra kao domaćin u Ivanjici.

Na gostovanje Subotičani kreću sa dobrim skorom na poslednjih nekoliko duela protiv Javora, ali i sa promenama u stručnom štabu. Šef struke više nije Vladimir Gaćinović, a ekipu će u Ivanjici voditi trener Spartaka Vladimir Buač.
Govoreći na konferenciji za štampu pred meč, Buač je istakao značajnom saradnju sa Gaćinovićem koji mu, kako kaže, ostaje prijatelj za ceo život.

– Mnogo sam od njega naučio što se tiče trenerskog posla, ali to nekako uvek stavljam u drugi plan, jer mislim da sam kao čovek itekako napredovao zahvaljujući baš Vladimiru Gaćinoviću.

Što se meča tiče, jasno je i da igrači nisu imuni na promene u stručnom štabu, ali da to ne menja profesionalni odnos prema igri.

– Naš današnji protivnik je veoma dobra ekipa koja je bila hit prvenstva. Iza njih je trenutno period nešto slabijih rezultata, ali nas to ne zavarava. Igraju tvrdo, odgovorno, opasni su na prekidima.

Buač je hvalio Šćepanovića i Piščevića, te nekadašnje Golubove Otaševića i Mladenovića.

– Neće nam biti lako u Ivanjici, ali da nemam poverenje u ove momke ne bih sada bio ovde. Verujem da ćemo odigrati dobro i doći do povoljnog rezultata.

Kako ističe Aleksandar Vidović, prvotimac Spartaka, u Ivanjicu se kreće sa namerom da se osvoje tri boda.
– Znamo da je pred nama veliki izazov, svi znamo da nije lako slomiti Javor u Ivanjici. Iza našeg rivala je poraz od Mačve, želeće sigurno da se iskupe, ali se mi uzdamo u naše snage. Ako budemo igrali kako znamo i kako smo već pokazali, onda se u Suboticu vraćamo sa tri boda.