Prvenstvo Super lige počinje u subotu 18. jula utakmicama prvog kola u kojem Spartak na svom terenu od 17 časova dočekuje novajliju, ekipu Radnika iz Surdulice.

Pred nastupajuće prvenstvo u prostorijama na Gradskom stadionu održana je press konferencija na kojoj je pored šefa struke Stevana Mojsilovića prisustvovao kapiten Vladimir Torbica. Šef struke Mojsilović ističe da nema velikih promena u igračkom kadru subotičana i da su veoma vredno radili na pripremama tako da  sa velikim nestrpljenjem i potpuno spremni dočekuju ekipu Radnika –  Igrači su radili veoma kvalitetno i sa te strane imamo razloga za zadovoljstvo.  Utakmice protiv jakih rivala, Petrolula i pre svega protiv Mordovije kao i protiv Bekeščabe pokazale da imamo jedan model igre koji se pokazao dobrim. Bitno je u celoj priči da igrači dobro rade, ali i da imaju još puno prostora za napredak. Kapiten Torbica je pravi primer mladim igračima. Uvek je jedan od onih koji najbolje rade na treninzima i ima najbolji voljni momenat. Ovo ističem javno, jer često u klubovima gde sam radio nije bio slučaj da najiskusniji igrač i kapiten bude taj koji najbolje radi i daje pravi primer a ovde jeste. Kada mladi igrači budu pratili kapitena na svakom treningu da probaju da budu u angažovanju u ravni sa kapitenom, i kada to budu uradili onda ćemo igrati fudbal, i, uz svu uvažavanje suparnika, nećemo gledati na rivale u takmičenju.

Mojsilović se okrenuo više narednom rivalu –  U tom duhu dočekujemo novajliju u ligi, koji se jako pojačao, doveo dosta igrača. nasuprot njih mi nismo imali mnogo promena, imamo gotovo isti tim kao i prošle sezone, od koga očekujemo da budu na stepeniku više i da budemo bolji nego prošle godine. Respektujemo ekipu Radnika, znamo da ne dolaze ovde da se predaju, ali verujemo u sebe i znamo načine kako da pobedimo. Sutra treba da pružimo najbolje od sebe i uz podršku navijača očekujem dobre rezultate . 

Vladimir Torbica, kapiten ekipe, ističe dobar rad u pripremnom periodu. – Bliži se početak nove sezone, imali smo malo specifične pripreme i nakon samo dve nedelje pauze zbog novog sistema takmičenja. No, i pored svega želeo bih d aistaknem odličan rad  tokom pripremnog perioda. Imali smo odlične uslove i u Subotici a i tokom priprema na Zlatiboru. Sve ono što smo dobili kao plan smo i uradili na najbolji mogući način, a to potvrđuju i kontrolne, pripremne utakmice protiv izuzetno jakih protivnika koje smo imali i koje smo rešili u svoju korist. Tu pre svega mislim na utakmicu protiv Mordovije gde treba da tražimo model kako igrati ne samo protiv Radnika u prvom kolu, nego tokom celog prvenstva. Fizički smo dobro pripremljeni, a sa nestrpljenjem dočekujemo utakmicu prvog kola i nadamo se pobedi neka to bude kao prošlogodišnji rezultat iz Kupa protiv istog protivnika. Naravno, pozivam publiku da nas podrži i pomogne da na najbolji način otvorimo novu sezonu.