Fudbaleri Spartaka prvenstvenu trku za važne bodove nastavljaju u Novom Sadu, utakmicom protiv Vojvodine koja se igra u subotu 20. februara sa početkom od 15 časova.

Trener Spartaka, Andrej Černišov očekuje tešku utakmicu i dobro izdanje svoje ekipe. – Dobro smo odradili pripreme na Ohridu i ispunili planiran program. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba koji su nam omogućili da imamo dobre uslove za rad i što su nam dovedeli igrače koje smo hteli.  Mislim da smo se dobro pojačali i nadam se da ćemo popraviti svoje stanje na tabeli. Prva utakmica posle pauza je uvek teška. Tako će biti i sutra u Novom Sadu, ali koliko je ona teška nama toliko je i ekipi Vojvodine. Bez obzira na to, očekujem dobru igru i pozitivan rezultat. 

Spartak je u pripremnim utakmicama imao problema u realizaciji, međutim u odbrani je sve idealno finkcionisalo. Primili su samo jedan gol i to u prvom prijateljskom susretu u Bekeščabi. – Realizacija je problem, ali ako u odbrani možemo da kažemo da postoje neki zakoni i principi, u igri u napadu presudan je individualni kvalitet igrača. Intenzivno radimo na tome i nadam se da ćemo se popraviti.

Spartak će u utakmici protiv Vojvodine biti bez tri igrača. Mrkela i Makarić odsustvuju zbok kartona dok Mezei još uvek nije spreman za igru.