Fudbalski klub Spartak nastavio je sa saradnjom klubova iy regiona. Nakon nedavnog potpisanog sporazuma sa FK Srbobran sada je dogovor postignut sa dva nova dva kluba. U prostorijama Opštine Mali Iđoš potpisali su sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa FK Njegoš iz Lovćenca i FK Jadran iz Feketića. Predstavnike sva tri kluba primio je Marko Lazić predsednik opštine Mali Iđoš.

Ispred FK Spartak sporazum je potpisao Dragan Đorđević, direktor kluba – Okupili smo se da potpišemo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koji će ići u oba smera te biti koristan za obe strane. U Severno Bačkom okrugu FK Spartak Ždrepčeva krv je jedina superligaška ekipa i smatramo da je normalno da budemo baza za talentovane igrače sa ovog područja. Sličnu aktivnost smo nedavno uradili i u Srbobranu i nećemi stati na ovome. Saradnja je obostrana i predviđa odigravanje prijateljskih utakmica, pozivanja na turnire, edukaciji stručnog kadra a sa druge strane sva deca koja zaslužuju pažnju i žele da napreduju biće pozvani u FK Spartak i dobiće priliku da se dokažu.

Dejan Šoljaga predsednik FK Njegoš ističe da je njihovom klubu punio znači ova saradnja posebno u edukaciji stručnog kadra – Poznato je da smo klub koji je rasadnik talenata, igrača koji su branili boje klubova širom stare Jugoslavije. Po pitanju stručnih kadrova nam treba posebna pomoć subotičkog superligaša, da bi upravo talenat naše dece usmerili na pravi način i izveli ih na pravi sportski put.

Ispred FK Jadran sporazum je potpisao predsednik kluba Dejan Prnjat  – Mislim da je ovo odlična prilika da se otvore vrata našoj deci da imaju prolaz u jednu superligašku ekipu. Naša dva kluba veže jedna sportska ličnost Dragan Miranović koji je bio dugogodišnji igrač, kapiten a kasnije i trener u FK Spartak. Imamo dosta dece u omladinskom pogonu, solidne uslove za rad tokom svih 12 meseci a po rezultate se vidi da svake godine napredujemo.

 

 

 

 

 

 

 

Po završetku ceremonijalnog potpisivanja svi akteri su posetili grob Dragana Miranovića i položili vence u znak sećanja na jedno veliko fudbalsko ime. Program je okončan prijateljskom fudbalskom utakmicom između FK Njegoš i FK Spartak Ždrepčeva krv