Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv bio je domaćin grupi polaznika osme generacije UEFA PRO kursa u kojoj su bili Ljubiša Dunđerski sportski direktor našeg kluba, Lidija Stojkanović selektor ženske omladinske reprezentacije Srbije, Nenad Kovačević bivši igrač Crvene zvezde i Lensa, a sada trener srpskoligaša iz Sremske Mitrovice i Danko Lazović, bivši igrač Partizana, kojima je Goran Sretenović mentor. Na Gradskom stadionu u Subotici odrađeni su pokazni treninzi u sklopu edukacije jer je praksa veoma važna za sve polaznike. Ovog puta Ljubiša Dunđerski i Danko Lazović su imali priliku da odrade treninge. Danko Lazović odradio je trening sa omladinskom ekipom FK Spartak ŽK.

 

Prema rečima mentora Gorana Sretenovića, oba trenera su svoje zadatke uspešno realizovala – U okviru školovanja postoje moduli mentorske prakse gde su polaznici podeljeni u grupe. Danas smo odradili praksu u okviru naše mikro grupe. Ovog puta Ljubiša Dunđerski i Danko Lazović su imali priliku da nam odrade treninge. Teme su bile pripremni period, rad trenera u tom priodu, planiranje i sprovođenje treninga, kao i trening u takmičarskom periodu koji je radio Dunđerski. Oba polaznika su dobro radila. Zadovoljni smo njihovim radom i onim što smo pokazali. 

Mentor grupe Goran Sretenović u ime Škole FSS biranim rečima se zahvalio ljudima iz kluba – Hvala mnogo ljudima iz Spartaka, Vladimiru Gaćinoviću šefu struke, što su dozvolili da Dunđerski preuzme ekipu na jedan dan, kako bi odradio ono što je potrebno u sklopu obuke. Pored toga što su pružili priliku da i Danko Lazović odradi trening sa omladinskim timom. Hvala i trenerima iz Spartakove škole fudbala na saradnji. Mi nastavljamo svoj rad i već naredno okupljanje uslediće u drugom klubu.