Fudbaleri Spartaka nalaze se u delikatnoj situaciji. Pobeda nad Novim Pazarom koji u subotu 12. decembra gostuje u Subotici je  pod obaveznim.

Trener subotičana, Černišov ističe važnost predstojećih utamica.  – Do zimske pauze imamo još dve utakmice i svi mi razumemo da se nalazimo u teškoj situaciji što se tabele tiče. Veru i nadu nam daju poslednje dve utakmice protiv Partizana, i duel sa Jagodinom na njihovom terenu. Ekipa je napredovala na psihološkom planu, momci sada više veruju u sebe, a napredovali su i na fizičkoj spremi. Igramo utakmicu na našem terenu i trudićemo se da pobedimo. 

Biće ovo susret dve ekipe sa slabijim učinkom u jesenjem delu sezone, ali će po rečima prvog trenera Spartaka, publika moći da uživa u sutrašnjoj utakmici.  – Nema veze da li igramo sa liderom tabele ili nekim iz donjeg dela tabele. Obe ekipe imaju imperativ pobede a to obećava dobru utakmicu,  što je i najbolji poziv navijačima da dođu.

Svi igrači su spremni za predstojeći duel, izostaće jedino Maksim Fedin koji je zaradio crveni karton u Jagodini.

Utakmica između Spartaka i Novog Pazara igra se u subotu 12. decembra sa početkom od 13 časova. Ulaz za ovaj susret će biti besplatan pa ovom prilikom pozivamo sve simpatizere Spartaka da dođu na Gradski stadion i pruže podršku „plavim golubovima“ da ostvare prvenstvenu pobedu.