Fudbaleri Spartaka u subotu 16. decembra u okviru 19. kola Super lige Srbije dočekuju ekipu Crvene Zvezde. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Subotici sa početkom od 16:00 časova. Vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu i očekuje se dobra poseta i lepa fudbalska atmosfera. 

Predstojeću utakmicu najavio je šef struke Nenad Lalatović –  Dolazi nam Crvena Zvezda, ekipa o kojoj ne treba trošiti reči.  Imam poruku za svoje igrače, nemaju razloga za strah jer je sutra praznik fudbala u Subotici igraće se utakmica nadam se pred punim stadionom. Crvena Zvezda je favorit ne samo protiv nas nego protiv bilo koje ekipe u ligi, pre svega zbog igračkog kadra. Oni mogu da plate za jednog igrača obeštećenje 5 miliona što mi potrošimo u Spartaku za tri godina. To samo govori o njihovoj snazi. Međutim, Crvena Zvezda može da se pobedi ako nemaju svoj dan. Ako mi damo svoj maksimum možemo da izvučemo povoljan rezultat. Imaju pojedince koji jednim potezom mogu da reše utakmicu ako im ostavite malo prostora. Ako mi ne budemo organizovani kako ja zamišljam imaćemo problema. U poslednje dve utakmice koje sam vodio Crvena Zveda me jedva pobedila.  Kada sam bio trener Radničkog iz Niša, moja ekipa je dobila dva crvena kartona i dobili smo gol u 100 minutu za poraz od 2:1. Kada sam vodio Mladost Gat, vodili smo 2:1, Kanga je udario mog igrača umesto da dobije crvenio karton ostao je u igri dao kasnije gol i namestio još jedan. Mislim da znam kako može da se igra protiv Crvene Zvezde i ako igrači ispoštuju dogovor mislim da ćemo ih namučiti. Žao mi je poraza protiv Železničara, bili smo dobri. Moji igrači moraju da budu hrabri, igramo protiv šampiona učesnika Lige šampiona koji se odlično nosio sa Mančester Sitijem. Očekujem pun stadion i uz podršku ćemo pokušati da iznenadimo Crvenu Zvezdu. Moji igrači samo treba da budu hrabri. 

Aleksa Đurasović ističe kvalitet protivnika – Očekujemo ekipu Crvene Zvezde koja ima veliki kvalitet i odlične igrače. Ukoliko ponovimo igru i energiju iz prethodne tri utakmice možemo da im pariramo i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat.   

Karte se mogu kupiti na blagajnama Gradskog stadionu u subotu 16. decembra, na dan utakmice od 14:00 časova kada se i otvaraju kapije za ulaz.