Dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije izuzetno pogoduje igračima Spartaka koji svaki trenutak koriste da se sa novim trenerom Andrejom Černišovom što bolje pripreme za nastavak prvenstva.

Subotičani su pauzu podelili u dva mikro ciklusa. Prvi su odradili u Subotici u okviru kojeg su odigrali i prijateljsku utakmica sa FK Bačka 1901, a poslednjih nedelju dana pred utakmicu sa Mladosti u Lučanima subotičani će provesti na Zlatiboru.

Kapiten Vladimir Torbica ističe dobar rad – Radili smo odlično u proteklom periodu. Čini mi se da smo dobro prihvatili novine u radu, razlikuje se način rada u odnosu na prethodni period, a vidim da su i treneri zadovoljni kako smo to prihvatili. Jedini način da izađemo iz ove neugodne situacije je ozbiljan rad. Naravno, ozbiljno smo radili i do sada, ali sada moramo još jače ulaziti u svaki trening. Nakon nedelju dan aprovedenih u Subotici nastavljamo sa radom u našoj staroj bazi na Zlatiboru gde ćemo uigravati linije tima a sve u cilju da što spremniji dočekamo narednu utakmicu. Želimo da se neporaženi vratimo iz Lučana, ali mislim da je krajnje vreme da osvojimo tri boda i da prekinemo seriju mečeva bez pobede. Pred domaćom publikom smo, protiv Javora, prekinuli niz poraza, a sada bi bilo lepo da osetimo i radost pobede.