Nakon sporazumnog raskida ugovora sa dosadašnjim trenerom Vladimirom Buačem, Uprava kluba je brzo reagovala i dogovorila se sa Vladimirom Gaćinovićem da ponovo preuzme ulogu prvog trenera ekipe.  Za pomoćnika je angažovan Vladimir Otašević nekadašnji igrač subotičana. 

Novu stručni štab predstavio je predsednik Nikola Simović – Nema posebno potrebe predstavljati Vladimira Gaćinovića koji je već u dva mandata bio šef struke kada smo ostvarili odlične rezultate. Posebno bih istakao učešće u Evropi  kada smo pod njegovim vodstvom izbacili Spartu iz Praga.  Imali smo odličnu saradnju tada i sada kada smo bili u prilici da tražimo novog šefa struke on nam je bio prvi izbor i drago mi je da smo se ponovo vrlo brzo dogovorili. Zahvaljujem mu se na tome. Siguran sam da ćemo njegovim dolaskom napredovati na tabeli, jer mislim da ova pozicija nije merilo kvaliteta Spartaka. Otašević je takođe u dva navrata bio kod nas, ali kao igrač. Po završetku karijere radio je  u FK Radnički iz Niša zajedno sa Gaćinovićem i verujem da će i on biti od velike pomoći jer je do pre godinu dana igrao zajedmo sa ovim momcima. Obojici želim puno sreće i uspeha. 

Novi šef struke Vladimir Gaćinović prvo se zahvalio predsedniku Nikoli Simoviću na poverenju – Za mene je ogromna čast kao čoveku i treneru da u nekih pet godina od kojih sam tri ipo proveo u Spartaku ponovo dobijem povrenje da treći put radim ovde. To je sigurno znak da sam ostavio pozitivan trag u mom radu. Drago mi je da vodim tako veliki klub u našoj državi. Ovde imam puno prijatelje i drago mi je da sam ponovo sda njima. Situacija je delikatna, ali nemam bojazni da se uhvatim u koštac sa time i da nađemo neko rešenje.  Razgovarao sam sa igračima,  svesni su svojih obaveza, imamo igrački kvalitet koji moramo staviti u funkciju ekipe. Subotička publika može da se nada boljim rezultatima. 

Vladimir Otašević zadovoljan je dolaskom u Suboticu. – Drago mi je da sam ponovo u Spartaku jer je ovaj klub obeležio deo moje igračke karijere. Zahvalio bih se Upravi na šansi kao i jednom od najboljih trenera u zemlji. Sigurno da je ovo jedan veliki plus za mene da radim sa ovakvim stručnjakom. Klub ima visoko mesti u srpskom fudbalu i ova pozicija nije realno stanje našeh kvaliteta. Svi zajedno želimo da ga vratimo tamo gde mu je mesto.   

Ispred kluba svoje utiske izneo je i Vladimir Torbica – Zadovoljstvo mi je što smo danas ovde. Ovo su ljudi koji su već igrali značajnu ulogu u našem klubu. Vladimir Gaćinović ima zavidno superligaško iskustvo, vodio nas je do istorisjkog, najvećeg klubskog uspeha. A sa Vladimirom Otaševićem sam u dva navrata igrao a sada je ambiciozni mladi trener. Sa tenerima su ogovori potpisani do leta 2023 godine. Imamo skup odličnih pojedinaca kome je poljuljano samopouzdanje i verujem da će novi stručni štab uspeti da se izbori sa time i da krenemo ka vrhu tabele.