Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi doživeli su dva uzastopna poraza i sada imaju veliku želju da prekinu taj negativan niz. U petom kolu sastaju se sa ekipom Bačke u meču koji će se odigrati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu u subotu 13. avgusta od 19 časova.

Trener subotičana Andrej Černišov ističe težak period zbog zgusnutog ritma subota-sreda-subota. – Najvažnije je da dobro oporavimo igrače i da ih pripremimo za utakmicu. Moramo da vratimo samopouzdanje ekipi posle dva poraza. Imamo dva poraza, dosta je mečeva u nizu, i biće nekih promena što se tiče igrača i taktike. Doći će do promena u timu u odnosu na meč sa Novim Pazarom, pogotvo jer imamo dosta kvalitetnih igrača koji dobro rade, treniraju i čekaju svoju šansu.

U toku pripremnog perioda Spartak i Bačka su odigrali prijateljski meč, međutim on će se sigurno razlikovati od narednog duela za bodove. – Utakmice za vreme priprema su drugačije, to je prilika da se probaju i neki igrači, dok u borbi za bodove ekipe nastupaju sa najboljim mogućim sastavom. Iz tog meča se teško mogu izvlačiti neki zaključci, ali mogu iz nekih drugih mečeva. Međutim, ekipa koja je odigrala nerešeno protiv Partizana zaslužuje pažnju i uvažavanje.