Dobre vesti za korisnike Gradskog stadiona stigle su od strane lokalne samouprave. U planu je realizacija projekta obnove i unapređenja Gradskog stadiona u Subotici.

Nakon obnove travnate površine i kompletne rekonstrukcije atletske staze i atletskih borilišta, na stadionu je montiran novi semafor a sada sledi i kompletna rekonstrukcija tribina i ostalih pratećih objekata nakon čega će ovaj sportski objekat zadovoljavati sve evropske standarde.  

Povodom nastavka rekonstrukcije u Gradskoj kući u Subotici je održan radni sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Bogdan Laban sa saradnicima, predstavnici UNDP-a kao i nadležni projektanti. Na uvid je dato idejno rešenje a za 45 dana će biti izradjen predlog projekta i održana javna rasprava. Planiranom dinamikom polovinom godine se očekuje početak radova koji bi trajali oko 8 meseci. Po završetku ovih i već sprovedenih radova stadion će ispunjavati uslove za odigravanje fudbalskih utakmica i atletskih takmičenja po evropskim standardima.