Fudbaleri Spartaka u prvom kolu su osvojili bod protiv Radnike jer nisu uspeli da krunišu bolju igru posebno u prvom poluvremenu. Sledi meč drugog kola protiv povratnika u Super ligu, ekipe Javora. Timovi se dobro poznaju jer su već igrali u društvu najboljih u prošlim sezonama. U cilju što bolje pripreme i poboljšanja realizacija Spartak je pred ovo gostovanje odigrao prijateljski susret protiv Bačke gde su postigli četiri gola.

Stevan Mojsilović, šef subotičana veruje u svoje momke i očekuje da ponove dobru igru i dođu do bodova u ovom susretu.  – I danas osećamo nezadovoljstvo i gorčinu zbog toga što u prošlom kolu nismo pobedili, a trebali smo, po svemu prikazanom. Igrači su mi popravili raspoloženje, jer su nakon meča protiv Radnika radili još bolje, zaključno sa prijateljskom utakmicom protiv Bačke. Tada su pokazali izuzetno visok nivo profesionalizma i zalaganja, bez obzira na to što su igrali protiv ekipe iz treće lige, a zato su i bili nagrađeni jednim slobodnim danom. Na krilima odličnog rada smo završili radnu nedelju, a u Ivanjicu idemo sa jasnom namerom da pobedimo.

Jedan od stuba odbrane, standardi prvotimac subotičana,  Goran Antonić, očekuje da njegov aekipa osvoji bodove u Ivanjici. – Javor se pokazao kao nezgodan protivnik, vratili su se u Super ligu Srbije, i već su u prvom kolu napraviliiznenađenje pobedivši u Novom Pazaru. Mi smo odigrali, neko će reći dobro, neko loše, meč protiv Radnika, a sada idemo u Ivanjicu da popravimo utisak i da osvojimo nove bodove koji će nam značiti u daljoj borbi.

Spartak će imati igračkih problema u Ivanjici pošto će nedostajati kapiten Vladimir Torbica, koji se u prvom kolu povredio pošto mu je pukao mišić zadnje lože. Svi ostali su spremni i konkurišu za prvi tim. Spartak je pokazao da ima kvalitetnu klupu sa relativno podjednakim igračima i samim tim su svi u kombinaciji za prvi tim koji će istrčati na megdan Javoru. Utakmica u Ivanjici igra se u subotu 25. jula sa početkom od 18 časova.