Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi započeli su pripreme za nastavak sezone. Subotičani će prvi deo pripreme odraditi u Subotici a nakon toga ekipa se seli u Tursku gde će odigrati niz utakmica i pokušati da izbruse formu kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone i ostvarili zacrtane ciljeve. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski prvo se oslonio na igrački kadar – Od standardnih pojedinaca klub je napustio Stefan Denković dok sa nekim igračima smo se sporazumno razišli i poželeli im sreću u nekoj novoj sredini. Na pragu smo dovođenja nekih pravih pojačanja u ekipu. Na predlog omladinske škole današnje pripreme započinjemo sa sedam omladinaca, koji su se istakli i ovo će im biti prava provera da vide gde su. 

Šef struke Vladimir Buač izneo je više detalja oko samih priprema –  Na današnjem okupljanju će biti 35 igrača, od kojih su sedmorica iz naše omladinke škole. Ovo je prilika da pohvalim rade ove škole, ovi momci su se istakli i opravdano su dobili priliku da treniraju sa prvotimcima mesec dana. Pripreme u Subotici će biti do 15. januara kada se selimo u Antaliju (Turska) gde ćemo odigrati pet pripremnih utakmica uglavnom sa jakim timovima iz Rusije i Ukrajine. Zadovoljan sam sa igračkim kadrom. Dva igrača su nas napustila, Nemanja Nikolić nedavno i sada Stefan Denković. Moramo naći adekvatne zamene za njih na čemu se užurbano radi. Trudićemo se da nastavimo sa dobrim i ofanzivnim fudbalom, da budemo i bolji ako možemo u odnosu na prvi deo gde smo ostvarili odličan rezultat. 

Spartak je u sklopu priprema u Anatliji dogovorio pet utakmica:

  • 18. januara – Krila Sovjetov (Rusija)
  •  21. januara – Dnjipro (Ukrajina)
  • 24. januara – Olimpik iz Donjecka (Ukrajina)
  • 25. januara – Torpedo iz Moskve (Rusija)
  • 28. janura – Ufa (Rusija)