Ekipa Spartaka danas je zvanično započela sa priprema za novu takmičarsku sezonu 2022/23. 

Predsednik kluba Nikola Simović osvrnuo se prvo na upravo završenu sezonu – Prethodna sezona je rezultatski bila neuspešna jer nismo ostvarili naš zacrtan cilj, plasman u plej of. Na kraju smo dva kola pre kraja izborili opstanak. Bilo je mnogo uspona i padova. Poslednjih šest utakmica nam daje nadu i pokazaju da stižu bolji dani. Mislim da smo imali i pozitivnih stvari, prodali smo Nemanju Tekijaškog u Poljsku i Mihajla Ivančevića u Dansku. Dosta mladih igrača je dobilo poziv u reprezentaciju Srbije, poslednji primer su Bijelović i Đurasović u selekciju U21, što za naš klub predstavlja uspeh. 

Nakon kratke analize prošle sezone predsednik se osvrnuo i na predstojeću – nadamo se da će rezultatski nova sezona biti bolja. Ambicije su da se obezbedi plej of a ukoliko nam se ukaža prilika i ako oformimo kvalitetnu ekipu da napadnemo  peto mesto koje vodi u Evropu. Videćemo kako će se stvari odvijati sa prelaznim rokom koji traje još tri meseca. Želimo da se pojačamo na svim pozicijama koje su nam problematične. Za sada postoji veliko interesovanje za jednog našeg igrača a sa druge strane dogovorili smo dolazak napadača Marka Obradovića. Videćemo za ostale dolaske jer su ugovori istekli Miloševiću, Nikoliću, Jelovcu, Mihajloviću i još nekim igračima. Dovešćemo ozbiljna pojačanja na pozicijama na kojima je to potrebno. 

Šef struke Slavko Petrović izneo je detalje vezane za pripreme – Igrači su nažalost imali kratak odmor. Po završetku sezone nakon samo osam dana igrači su se ponovo okupili zbog početka priprema koje će trajati nepunih šest nedelja. Cilj nam je da se popravimo na fičkom nivou, da ekipa može odrešene cikluse da igra na višem tempu. Svaki dan ćemo trenirati 2 puta dnevno, sledeće subote ćemo odigrati utakmicu između sebe kako bi mogli proveriti igrače koji su na pozajmici i koji će doći na probu. Nakon nedelju dana u subotu 11. juna odigraćemo prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša Radničkog iz Sombora. Pripreme nastavljamo 14. juna na Zlatiboru kada bi već trtebalo da imamo okosnicu novog tima. Tamo ćemo nastaviti sa treninzima 2 puta dnevno a zakazali smo i tri pripremne utakmice. Prvo 20. juna protiv šampiona Crne Gore, FK Sutjeska iz Nikšića, zatim 25. juna protiv Mladosti i još ostaje da zakažemo poslednju proveru. Nakon povratka, dve nedelje pred početak ćemo malo osvežiti ekipu kako bi što spremnije dočekali novu takmičarsku sezonu.  

Vladimir Torbica očekuje ozbiljnost od svih pojedinaca  – Nadam se da će  pripreme proteći u dobroj atmosferi i sa što manje povreda. Nadam se da će igrači maksimalno ozbiljno shvatiti ove pripreme koje neće biti lake. Imamo šest nedelja do početka prvenstva a nakon što se izvrši žrebanje potražićemo i adekvatnog protivnika za generalnu probu.