Pred fudbalerima Spartaka nalazi se odlučujući deo sezone u kojem će pokušati da što pre izbore superligaški status. U prvom kolu plej aut lige gostuju u Kruševcu ekipi Napredka. Utakmica se igra u subotu 22. aprila sa početkom od 14:00 časova. 

Šef struke Milan Milanović izneo je svoje utiske o predstojećoj utakmici – U prvom kolu plej auta igramo protiv Napretka koji je završio na desetom mestu, što znači da su drugi u ovom našem delu tabele i priulično su u bezbednijem položaju u odnosu na nas. Međutim, to ne mora da znači ništa za motivaciju jer verujem da i oni kao i mi žele da pobede u ovoj utakmici. Verujem da će biti dobra i borbena igra. Idemo iz utakmice u utakmicu, ne možemo da pravimo planove i da kalkulišemo. Moramo da budemo spremni za svaku utakmicu i da se izborimo za što više bodova. Najvažnije je da u plej autu da ne gubimo utakmice na strani a da pobeđujemo kod kuće. 

Aleksa Đurasović istiće da je ekipa spremna za naredni meč – Svesni smo da nas u Kruševcu očekuje teška i zahtevna utakmica. Dobro smo se pripremali, idemo spremni da odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo povoljan rezultat. 

Spartak će u Kruševcu nastupiti bez Addoa i Srećkovića koji imaju probleme sa kartonima i biće u sastavu u četvrtak 27. aprila kada Spartak na svom terenu dočekuje ekipu Javora.