Voždovac – Spartak Ždrepčeva krv 2:1 (2:1)

Stadion Voždovca u Beogradu. Meč bez prisustva publike. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: 1:0 Ajdinović(4.),  1:1 Shimura (14.), 2:1 Vujnović (32).  

Voždovac: Preković, Živković, Gajić, Milović, Stanković, Ajdunović, Stojčev (83. Lasickas), Putinčanin (70. Ćorić), Nišić (83. Milosavljević), Pantović (55. Janković), Vujnović (82.Stoisavljević).

Spartak Ždrepčeva krv: Dubljanić, Dunšerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Vidaković, Shimura, Tufegdžić, Bijelović (72. Baić), Denković (72. Jovanović), Šormaz (46. Savković). 

Subotičani su na „krovu“ odigrali dobro utakmicu i šteta što nisu nagrašeni osvajanjem bar jednog boda. Šansu za vodstvo imali su pri rezultatu 1:1 kada su propustili da realizuju penal. Domaćin je do pobede došao sa dva gola postignuta sa preko dvadeset metara.

Voždovac je odlično otvorio utakmicu, u 4. minutu sureta Ajdinović je sa oko 20 metara loptu od stative smestio u mrežu. Spartak se brzo konsolidovao i deset minuta kasnije poravnao rezultat. Shimura je iz šesnaesterca gostiju loptu takođe od stative poslao u gol za 1:1. Nakon brza dva gola utakmica se rasplamsala. Domaći su zapretili preko Pantovića i Vujnovića no golman Dubljanić bio je siguran. U 22. minutu Spartak jeimao odličnu priliku za vodstvo. Gajić je oborio Tufegdžića u kaznennom prostoru nakon čega je sudija Grujić pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Tufegdžić, ali umesto mreže pogodio je prečku. Voždovac je 32 minutu ponovo stigao do vodstva, Vujnović je poslao projektil iz daljine i od prečke loptu poslao u mrežu za 2:1.

U drugom poluvremenu Spartak je imao više od igre i stvarao prilike da sustigne rezultatski zaostatak. zapretili su iz prekida, međutim rezultat se nije menjao. Pokušao je Tufegdžić glavom u 60. minutu, međutim gađa preko gola. Nakon desetak minuta stvorila se gužva u šesnaestercu Voždovca, lopta je krenula ka golu, međutim najprisebniji je bio Živković koji je sa gol linije izbacuje u polje. Neprecizan je bio i Savković pa se rezultat do kraja nije menjao. 

Foto: FK Voždovac