Nakon dvonedeljne pauze nastavlje sa takmičenje u Linglong Super ligi Srbije. Spartak je prvenstvenu pauzu iskoristio za analizu svoje igre i pripremu za nastavak sezone sa novim šefom struke Vladimirom Gaćinovićem. U petak 15. oktobra sa početkom od 15:00 časova u Novom Pazaru igraju svoju utakmicu 13. kola. 

Utakmicu je najavio šef struke Vladimir GaćinovićOčekuje nas utakmica koja za oba rivala „život“ znači, bez obzira što je tek polovina prvog dela prvenstva. Imali smo malo više vremena da se pripremimo za predstojeću utakmicu i nadam se da ćemo sa nekim novim pristupom, energijom i novim odnosom ostvariti dobar rezultat. Na puno stvari smo radili prethodnih dana. Neke korenite stvari nismo menjali jer su i moji prethodnici radili dobar posao. Nadam se da ćemo u Novom pazaru vratiti našu igru i ostvariti povoljan reztultat. Hendikep je neigranje Ivančevića zbog žutih kartona a pod znakom pitanja su Marčić i Srećković, za koje ćemo u toku dana da vidimo u kakvom su fizičkom stanju. Sigurno je da imamo kvalitetene pojedince koji mogu da ih adekvatno zamene.   

Svoje viđenje izneo je i Nemanja Nikolić – Očekuje nas zanimljiva i teška utakmica. Znamo kako Pazar igra kod svoje kuće i milsim da njihovi rezultati ne oslikavaju pravo stanje. Imaju hendikep zabrane prisustva publike a oni su pravi primer kako  jedna publika treba da podržava i bodri svoj klub. Iskreno bih voleo da igramo pred navijačima, ali to će moći tek od sledeće utakmice. Ne vidim izrazitog favorita u ovoj utakmici, njihova prednost je jedino u domaćem terenu. Imamo malih kadrovskih problema, ali ova ekipa ima dobre pojedince i verujem da ćemo tek pokazati naše prave kvalitete, da igramo dobar fudbal koji je bio prepoznatljiv za ovaj klub. Ne sumnjam u svoje drugove koji će izaći na teren motivisani i ostvariti povoljan rezultat.