Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sklopio je saradnju sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu (DIF), što je danas potvrđeno i svečanim potpisivanjem sa obe strane. 

Ugovor o saradnji  ispred Fakulteta za sport i fizičku vaspitanje potpisao je prof Marko Stojanović a ispred FK Spartak Ždrepčeva krv novi predsednik Nikola Simović. 

– Pre desetak dana smo završili sezonu i već tada smo istakli da će jedan od naših prioriteta biti podizanje rada Omladinske škole. Kao klub želimo da idemo u korak sa Evropom i siguran sam de će ova saradnja i resursi koje ovaj Fakultet  poseduje da nam pomogne u tom cilju. Ovo je jedan od koraka koji će nam pomoći da ispunimo naše ciljeve. Očekujem da saradnja bude obostrano korisna za obe strane. Mi ćemo biti u prilici da sarađujemo sa vrhunskim stručnjacima, verovatno i najboljima u Srbiji u ovoj oblasti  koji će pomoći našoj omladisnkoj školi ali i prvom timu. Sa druge strane, studenti će imati priliku da rade sa profesionalnim sportistima.  Na kraju bih se zahvalio profesoru Stojanoviću i profesoru Maksimoviću koji su pomogli da se ova saradnja ostvari.  – istako je Nikola Simović pre portpisivanja Ugovora  

Profesor Marko Stojanović je istakao da je ovo važan dan za njihov Fakultet  Meni je izuzetno drago da su ovaj ugovor potpisali jedna veoma referentna sportska ustanova kao što je FK Spartak i mi kao veoma referentna ustanova u regionalnom smislu, u oblasti obrazovanja, vaspitanja i istraživanja u oblasti sporta. Ove saradnja je izuzetno važna za Fakultet jer mi moramo da imamo direktni upliv i uticaj na praksu. Bez toga je upitno i samo naše postojanje. Možemo da skratimo put fudbalskom klubu i da uvek bude u žiži novih trendova u oblasti sporta. Pokazalo se da onaj ko prati nove trendove i ima kvalitetnije stručnjake da on pravi razliku. Na našu veliku sreću mi kao regija smo vrlo talentovani i u trenerskom i u fudbalskom smislu, međutim mislim da malo kaskamo za Evropom baš u ovog segmentu implementacije nauke. U tom smislu mi smo se preporučili i napravili zajedničku saradnju. Mi smo već radili sa prvim timom, ali to nije najvažnije, mislim da je najbitniji rad sa Omladinskom školom  jer to pravi razliku.