FK Spartak promovisao je prva pojačanja, reč je o trojici mladih fudbalera od kojih se očekuje da postanu standardni prvotimci. Ugovore su potpisali štoper Nemanja Tekijaški, ofanzivni vezni Ognjen Đuričin i Predarg Medić koji je već bio član FK Spartak, ali je sada potpisao profesionalni ugovor.

Potpredsednik kluba Goran Drača istakao je ambicije i ciljeve kluba  – Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv nastavlja svoju tradiciju da dovodi mlade igrače koji se kod nas afirmišu i koji će nakon određenog vremena da pređu u neke ozbiljnije klubove i tamo nastave svoju karijeru. Tu pre svega mislim na inostrane klubove, jer Spartak već nekoliko godina gaji trend i pokušava da ostvari takvu poziciju da igrače proda direktno u inostranstvo i tako izostavi jednu stepenicu. Tri igrača koja danas predstavljamo su se dokazala u svojim klubovima na početku sezone. Dokazali su se i našem stručnom štabu da na njih možemo računati i da ih povedemo na pripreme koje ćemo obaviti u Antaliji. Oni bi trebali da budu jedan deo tima koji će pokušati da izboru takmičenje u Evropi u narednoj sezoni, to je jedan od naših ciljeva. 

Nove igrače predstavio je Dragan Đorđević, direktor kluba – radi se o dva nova igrača, dok je treći već član Spartaka, ali je sada potpisao profesionalni ugovor. Novi igrači su Nemanja Tekijaški momak rođen 1997 godine i igra na poziciji štopera. Nemanja je došao iz FK Železničar iz Pančeva i u njemu je klub video perspektivu. Drugo pojačanje je Ognjen Đuričin (1995g) koji je došao iz FK Bečej a igra na poziciji ofanzivnog veznog. Očekujemo da od njega postane igrač sličnog profila kao što je Srđan Plavšić. Treći igrač koga danas predstavlajmo je Predrag Medić koji je do sada imao stipendijski ugovor, ali se nametnuo svojim kvalitetima i zalaganjem te je klub i sa njim potpisao profesionalni ugovor.