Fudbaleri Spartaka nakon dva vezana poraza u 10. kolu Linglong super lige dočekuju FK Čukarički. Utakmica se igra u subotu 03. oktobra sa početkom od 16:00 časova. 

Važnost utakmice izneo je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović –  Ova utakmica nam dolazi u vrlo delikatnom trenutku.  Svesni smo šta smo uradili u poslednja tri kola, mnogo toga smo poništili od onoga dobrog iz prvih šest kola. Ne možemo da tražimo krivce ni u kome osim u nama samima. Problem je u nama, proteklo vreme smo proveli analizirajući šta se to promenilo u odnosu na početak prvenstva. Sutra nemamo izbora, moramo biti u pravom svetlu sa maksimalnim pristupom i odnosom prema igri. U goste nam dolazi ekipa sa kojom teško igramo i koja nam tradicionalno ne leži. Ubeđen sam da su igrači svesni situacije da smo potrošili puno kredita i da nemamo puno izbora za bilo kakvo eksperimentisanje. 

Gaćinović je pohvalio igru protivnika –   Čukarički je ekipa sa sjajnim pojedincima koja igra napadački, agresivan fudbal. To je za nas obaveza više i da se potrudimo da obradujemo naše pristalice. Kadrovska situacija se malo promenila, vratio nam se Dunđerski, možda malo kasno, jer je tek sinoć po prvi put trenirao. Biće u kombinaciji Tekijaški i Srećković koji nisu igrali prošlu utakmicu. Izvešćemo jedan sastav koji se može upustiti u mušku igru sa protivnikom jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata.           

Nemanja Tekijaški se oporavio i ponovo će biti kandidat za sastav koji će istrčati na teren – Dolazi nam mlada ekipa Čukaričkog koja igra ofanzivni fudbal. Svake godine su u vrhu tabele. Ostali su rano bez Docića što ih nije puno poremetilo jer i dalje igrajku odlično. Mislim da nas sutra očekuje jedan pravi derbi za gornji deo tabele i borbu za izlazak na evropsku scenu. Čukarički je ekipa koja nam ne odgovara, otkako sam u Subotici protekle dve ipo godine nismo uspeli da ih pobedimo, pa se nadam da ćemo sutra prekinuti tu lošu tradiciju.