Potpredsednik FK “Spartak Ždrepčeva Krv” Nikola Simović, sumirajući prvih deset dana prelaznog roka sa posebnim zadovljstvom ističe – u vrlo kratkom periodu smo ostvarili tri značajna transfera. Čečarić Bojan karijeru nastavlja u FK Krakovia (Poljska), Ćalasan Nemanja karijeru nastavlja u FK Chaves (Portugalija), a japanac Šimura će svoju karijeru nastaviti u Machida (Japan).

Zadovoljni smo što su naši igrači interesantni drugim klubovima i pokazali smo da raniji transferi nisu slučajnost. Ovo pokazuje da je fudbalski klub Spartak iz Subotice najidealniji klub Superlige za razvoj i afirmaciju mladih neafirmisanih igrača, čak i igrača koji su bili povređeni ili koji su iz nekog drugog razloga odsustvovali van terena.

FK Spartak iz Subotice ovim dokazuje da se u klubu kvalitetno radi, kako u sportskom sektoru, tako i Upravi kluba i da veliku pažnju poklanjamo mladim talentovanim igračima.

Napomene radi u poslednjih godinu dana klub je napustilo nekoliko igrača koji su prešli, što u domaće, što u inostrane klubove. Iz kluba su otišli Hajdin Stefan (Crvena Zvezda ), Stojković Aranđel (Vojvodina), Đuričin Ognjen (Vojvodina), Nikolić Nemanja (Partizan), Mile Savković (Jagelonia – Poljska).
Realizacijom ovih transfera, FK “Spartak Ždrepčeva krv” je ostvario značajan prihod i time stvorio uslove za nesmetan rad kluba.

Ne tako davno iz kluba su otišli i Plavšić Srđan (Crvena Zvezda, Sparta – Prag), Despotović Đorđe (Lokeren – Belgija), Kovačević Vladimir (Vojvodina- Lokeren Belgija), Radovanović Aleksandar (Vojvodina, Lens – Francuska ), Ivanović Đorđe (Partizan), Milić Nemanja (Crvena Zvezda – Bate Borisov), Milošević Stefan (Crvena Zvezda), Kovacevic Aleksandar (Crvena Zvezda – Lehia poljska), Zvekanov Vanja (Đenova – Italija).

Napomene radi i pored odlazaka igrača iz kluba, FK Spartak iz Subotice ostvario je istorijski uspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pobedivši Coleraine (Severna Irska) i Spartu iz Praga (Češka) a u trećem kolu smo eliminisani od danskog Brondbija.“

Na kraju, Simović Nikola ističe da će FK “Spartak Ždrepčeva krv” i dalje nastaviti da radi na afirmaciji mladih igrača jer se to pokazalo kao dobitana kombinacija za klubove poput Spartaka.