Poštovani,

Ovim putem obaveštavamo javnost da su nakon izvršenog testiranja na korona virus, igrači Fudbalskog kluba „Spartak“ Subotica Dunđerski David, Vidaković Vladan i Jočić Branimir pozitivni na korona virus. Svi navedeni igrači su osetili simptome tokom proteklog vikenda i odmah su u skladu sa medicinskim preporukama izvršili testiranje, koje je nažalost pokazalo da su isti pozitivni.

Ono što je važno napomenuti, to je da je od svih navedenih igrača samo Dunđerski David bio na poslednjoj prvenstvenoj utakmici koju je naš klub igrao u petak 19. juna 2020. godine protiv FK „Napredak“ Kruševac, iako nije osećao simptome tada. Ostali igrači su izostali zbog suspenzije zbog žutih kartona (Jočić Branimir i Vidaković Vladan), te zbog toga nisu bili u kontaktu sa ostalim igračima, članovima kluba odnosno akterima utakmice. Navedeni igrači se osećaju dobro i nalaze se u izolaciji. Takođe, u stalnom su kontaktu sa medicinskom službom kluba. FK „Spartak“ Subotica je tokom pandemije korona virusa, a naročito po nastavku sezone u Ling Long Super ligi Srbije, striktno poštovao sve propisane mere od strane Republike Srbije i nadležnih medicinskih i fudbalskih organa, u cilju sprečavanja širenja pandemije. FK „Spartak“ Subotica i njegova medicinska služba, svakodnevno prati stanje svih igrača i stručnog štaba, a biće obavljeno testiranje svih igrača i stručnog štaba neposredno pred početak priprema za narednu sezonu. Ono što je takođe važno reći, to je da niko od ostalih članova ekipe i stručnog štaba ne oseća simptome korona virusa.

FK „Spartak“ Subotica će i u narednom periodu obaveštavati javnost o svim dešavanjima unutar kluba vezano za korona virus, za šta se iskreno nadamo da neće biti potrebe.