Nakon dve vezane pobede fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi gostuju u Pančevui ekipi Železničara u okviru 19. kola Super lige Srbije. Meč je na programu u subotu 9. decembra sa početkom od 18:30 časova na stadionu Mladost u Pančevu.

Utakmicu je najavio šef stručnog štaba Nenad Lalatović –  Ovo će biti naša ubedljivo najteža utakmica od mog dolaska. Teško gostovanje, jer je ekipa Železničara nezasluženo poslednja na tabeli. Dolaskom novog trenera oni su se digli, pojavila se neka nova energija. Radi se o ozbiljnom klubu. Imaju iskusne superligaške igrače koji mogu svakoga da pobede. Igraju najčešće u formaciji 3-4-3, ali često menjaju zavisno od rezultata. Gledao sam ih protiv Mladosti gde su imali svoje šanse da se vrate neporaženi u Pančevo. Imaju svoj stil igre, znaju da izađu gore visoko, znaju da igraju na polukontru i kontru. Dobro smo ih analizirali, neće nas čekati ni malo lak meč.  Cenim ih i poštujem i verujem da će se  polako dizati na tabeli i da će izbeći ispadanje iz lige. Mene raduje što moji igrači, od kako sam došao, ispunjavaju sve zahteve u igri. Važno je što u poslednje dve utakmice nismo primili ni jedan gol, postigli smo dva i osvojili svih 6 bodova. Cilj nam je da nastavimo takav niz i da se vratimo u Suboticu neporaženi.   

Nemanja Ćalasan očekuje novu pobedu – Mislim da smo u prošle dve utakmice sve zahteve ispunili. Šef je doneo novu energiju, sada igramo agresivnije što je važno u ovoj ligi jer mislim da se mora želeti svaka pobeda. Tereni su sada lošiji dolaskom hladnog vremena i važna je želja i borba na terenu. Ako odigramo kao i prošle dve utakmice verujem da ćemo ostvariti novu pobedu.