Nakon uvodnog dela priprema koje su odradili u Subotici, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi su se u petak 15. januara preselili u Tursku u Antaliju gde će odraditi dvonedeljne pripreme i odigrati 5 prijateljskih utakmica sa prvoligašima iz Ukrajine i Rusije.

Na put je krenulo 29 igrača, od kojih čak 20 spada u „bonus“ igrače, fudbalere godišta 1999. i mlađe. Poznat je podatak da je subotička ekipa najmladja u Super ligi. Sa ekipom na pripreme nisu otišli Lazar Tufegdžić i Mihajlo Ivančević, koji su pozvani u  A reprezentaciju koja se u Staroj pazovi priprema za prijateljske utakmice sa Amerikom i Dominikanskom Republikom koje će odigrati na američkom tlu. Ekipa je uspešno stigla u Antaliju gde imaju odlične uslove za rad i već odradila prve treninge. 

FK Spartak može da se pohvali da je prema novom preseku cena koji je odradio najpoznatiji fudbalski sajt Transfermarket, ako se ne računaju igrači večitih rivala imaju najskupljeg fudbalera Lige, Lazara Tufegdžića. On je ujedno i najproduktivniji igrać Ling long Super lige sa 9 postignutih golova i 8 asistencija.

Spartak je polusezonu završio na 5. mestu i očekuje ga borba za mesto u Evropi. Klub su do sada u zimskom prelaznom roku pojačali golman Đorđe Vukanić, vezni igrač Andrija Rajović i napadač Nikola Furtula.