Subotičani se nalaze u seriji loših rezultata i pred njima je važna utakmica u kojoj žele da osvoje bodove. U okviru 36. kola Linglong Superlige Spartak na Gradskom stadionu u Subotici dočekuje ekipu Inđije. Utakmica se igra u nedelju 9. maja sa početkom od 14:30 časova. 

Predstojeću utakmicu najavio je šef stručnog štaba Vladimir Buač – Nalazimo se u dosta nezavidnoj situaciji. Borimo se za opstanak sa još mnogo ekipa. Ne treba gledati u prošlost, već se okrećemo narednom meču i narednom rivalu. Dobro je da je sve u našim rukama, već u nedelju protiv Inđije imamo meč loptu i pobedom bi sačuvali superligaški status, što ovaj klub zaslužuje. Cenim ekipu Inđije i mislim da su dobra ekipa i nisam siguran da zaslužuju da ispadnu iz lige. Igrali su dosta dobar fudbal ove sezone, imali su niz pehova i mislim da uopšte nisu lak protivnik. Za nas je bitno da važnost utakmice ne poremeti ovu mladu ekipu. Ne smemo imati strah već ta bitnost trerba dodatno da nas motiviše i stimuliše. Ubežen sam da smo kavlitetniji i da ćemo osvojiti sva tri boda. 

Buač se isvrnuo i na kadrovsku situaciju – Izostaće povređeni kapiten Stefan Milošević i Ivančevič koji ima žute kartone i neće moći da igra. Ostali su svi spremni          

Napadač Nikola Furtula očekuje pobedu – Verujem da ćemo u nedelju pokazati da smo pravi tim  uz svo dužno poštovanje Inđiji. Želimo da ih pobedimo i osvojimo nama tri važna boda.