Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi u 9. kolu Ling long Super lige dočekuju ekipu Javora iz Ivanjice. Utakmica se igra u subotu 21. septembra na Gradskom stadionu u Subotici sa početkom od 18:00 časova.  

Predstojeću utakmicu plavih Golubova najavio je Vladimir Buač pomoćni trener subotičana. –  Videli smo u prethodnih osam kola da je jako teško doći do bodova i da su svi mečevi rezultatski neizvesni. Siguran sam da nas isto takva utakmica očekuje protiv dobre ekipe Javora. U prethodne četiri utakmice osvojili smo samo tri boda, ali to sigurno nije odraz našeg kvaliteta i igara. Nemamo manjak samopouzdanja, ali zbog individualnih grešaka i pomalo nedostatka koncentracije smo neke bodove izgubili. Ovo sve mogu da pripišem mladosti ove ekipe i verujem da se to  neće ponavaljati. Bez obzira što nismo osvojili očekivan broj bodova mislim da posedujemo kvalitet i da smo dobar tim.

Spartak ima određenih kadrovskih problema – Nedostajaće nam bitni igrači, Jočić je u prošlom kolu zaradio crveni karton, pauziraće i Denković zbog četiri žuta kartona, dok je Tufegdžić pod znakom pitanja. Međutim, svi  momci vredno rade i očekujem da ćemo nadomestiti ovaj naš nedostatak. 

Jedan od najiskusnijih u redovima subotičana je Vladimir Otašević – Očekuje nas specifična utakmica. U prošloj utakmici u Lučanima u većem delu smo kontrolisali igru, međutim zbog nekih  individualnih grešaka, koje su se pojavljivale i u ranijim utakmicama, došlo je do negativnog rezultata. Verovatno je vreme sazrevanje ovih mladih igrača nešto duži. Atmosfera je odlična i verujem u dobar rezultat.