Fudbaleri Spartaka po prvi put u sezoni prvenstvenu utakmicu dočekuju u mirnoj atmosferi i bez pritiska. Dva kola pre kraja i teoretski su obezbedili opstanak i sada se nalaze na čelu plej aut lige. Narednu utakmicu u okviru predposlednjeg kola subotičani igraju protiv Novog Pazara na gostujućem terenu i to u nedelju 15. maja sa početkom od 17 časova. Fudbaleri Spartaka u Novi Pazar putuju sa jasnim ciljem da pokušaju da nastave uspešni niz i vrate se sa novim bodovima.

Povodom predstojeće utakmice održana je konferencija za štampu na Gradskom stadionu na kojoj su prisustvovali prvi treneri. Šef struke subotičana, Andrej Černišov prvo se zahvalio igračima – zahvaljujem se fudbalerima na dobrim igrama i što su prihvatili naš sistem rada i naše principe. Oni su najvažniji ljudi na terenu, bili su odlični i još jednom im hvala na tome. U sledećem kolu gostujemo ekipi Novog Pazara i u tom meču želimo da osvojimo bodove, jer nije svejedno da li ćemo prvenstvo završiti na 9 ili 13 poziciji. Ekipa je puna samopouzdanja posle dobrih igara i pobeda. Ne želimo da se tu zaustavimo, spremamo se kao za svaki meč i idemo na pobedu.

Cilj je ostvaren, opstanak je obezbeđen i sada će biti prilike da trener Černišov šansu pruži i igračima sa manjom minutažom – Planirali smo da neke igrače koji do sada nisu dobili šansu da zaigraju u Pazaru.  Mi već od ovog trenutka počinjemo sa pripremama za sledeću sezonu. Treba da vidimo ko još može da nam pomogne u sledećoj sezoni i zato će sigurno biti nekih izmena. 

Sviigrači su spremni za meč u Novom Pazaru osim Branimira Jočića koji ima probleme sa kartonima.