Prvo pojačanje subotičana u zimskom roku je Voja Ubiparip koji je već nosio dres Spartaka i to od 2008 do 2011 godine kada je iz redova Spartaka prešao u poljski Lech Poznan. 

Povratak Ubiparipa najavio je Vladimir TorbicaPosle duže pauze nastavljamo dalje sa radom. Vratio nam se Voja Ubiparip sa kojim sam zajedno igrao kada smo stvarali velike i dobre rezultate istorijsli uspeh izlazak na Evropsku scenu. On je moj dugogodišnji prijatelj, cenim ga kao čoveka i kao igrača i mislim da smo dobili pravo pojačanje. Očekujem da pokaže svoj kvalitet i da će ovom klubu pomoći u misiji koja se nažalost zove borba za opstanak. Nadam se da ćemo uz njegov doprinos ostvariti dobe rezultate i naći se na mestu koje zaslužujemo.  

Voja Ubiparip se prvo zahvalio na lepim rečima dobrodošlice – drago mi je da sam posle 12 godina ponovo u Subotici u klubu koji osećam kao svoj, gde sam prioveo tri odlične godine. Ovde sam se formirao kao igrač i drago mi je da sam sada tu da na ove mlade momke prenesem svoje znanje i iskustvo koje sam stekao. Sa velikom željom i voljom sam se vratio. Daću sve od sebe da pomognem ovim mladim momcima i verujem da im mogu biti od pomoći. Trudićemo se da popravimo stanje na tabeli jer Spartak zaslužuje mnogo više.