Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi započeli su sa pripremama za nastavak sezone. Ekipa će prvi deo priprema obaviti u Subotici a od 14. Januara sele se na Kipar gde će odigrati niz prijateljskih utakmica.

Predsednik Nikola Simović se prvo osvrnuo na proteklih šest meseci „ Mislim da smo u rezultatskom smislu mogli malo bolje i da smo morali uzeti još koji bod, da budemo za mesto ili dva više na tabeli. Međutim, ono što sigurno obećava je što smo u proteklih pet utakmica od kako je došao trener Lalatović igrali mnogo bolje, osvojili smo devet od mogućih 15 bodova, što je sigurno nešto što obećava i daje nam veru i nadu da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj ove sezone a to je plasman u plej-of. Ako u tome uspemo videćemo šta i kako dalje. Istakao bih letnji prelazni rok koji smo, po meni, jako dobro odradili. Pogotovo u smislu izlaznih transfera, prodali smo tri igrača i oborili klupski rekord prodajom Hrstića u Švedsku i prodajom Srećkovića i Ada. Uradili smo dobar posao. Dobre transfere smo napravili i u dovođenju igrača, osvežili smo tim, pojačali smo se, a u isto vreme smo i jedan od najmlađih timova u Ligi.”

Predsednik je zadovoljan kako je počeo prelazni rok – Ima dosta interesovanja za naše igrače i mislim da se lako može desiti da nastavimo tradiciju prodaje. U prethodnim godinama smo uglavnom prodavali između tri ili četiri igrača tokom letnjih i zimskih prelaznih rokova i može se lako desiti da ponovo bude nekih odlazaka. Nećemo žuriti, klub je finansijski stabilan i nemamo preteranu potrebu da pravimo izlazne transfere. Čekaćemo ponudu koja bi zadovoljila klupske apetite kao i potencijalne želje igrača. Radićemo na tome da se pojačamo kako bi imali potreban kvalitet da igramo plej of. Doveli smo za sada levog beka Krsmanovića iz Teplica a po potrebi ćemo se pojačati i na drugim pozicijama.

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski osvrnuo se prelazni rok kao i na predstojeće pripreme – „Slažem se sa predsednikom da je bodovni saldo mogao biti veći, međutim tu smo na četiri boda od Evrope i šest od zone ispadanja. Ova liga je pokazala da je izjednačena, i ubeđen sam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima sa novim šefom. Godi potražnja za našim igračima i trenutno imamo sladak problem. Traže nam igrače koje smo mi “zacementirali” da nam budu ovde do kraja sezone jer su neka okosnica tima. Trudićemo se da ako neko ode od njih, da brzo odreagujemo i dovedemo konkurenciju na toj poziciji. Trenutno je otišao samo Vlada Vidakovića kome je istekla pozajmica iz Maribora i zbog toga smo u dogovoru sa jednim veznim igračem. Stigao nam je Nemanja Krsmanović, momak koji može da obavlja sve uloge po levom boku. Rođen je 2003. godine i sigurno će nam dobro doći u nastavku sezone. Želimo da ojačamo kostur tima i da konkurencija u timu bude još veća da ispunimo naš cilj, a to je plasman među osam najboljih. Nadam se da ćemo kroz neka dva meseca moći da kažemo da želimo i nešto više. Što se tiče priprema, 14. januara odlazimo na Kipar gde ćemo odigrati pet pripremnih utakmica. Vraćamo se 28. januara, a generalnu probu ćemo odigrati 3. februara protiv Inđije u Subotici.”

„Sa prvim timom pripreme je i ove godine započelo par omladinaca, golman Minić koji je 2008. godište, i tu su trenutno Kolarić i Pejić za koje mislimo da bi u predstojećih šest meseci mogli da konkurišu za prvi tim. Ima tu još momaka koji su odlično odigrali u Omladinskoj ligi Srbije, što i sama tabela govori. Imamo veliki broj igrača, a kao što se zna sledeće godine se pomera godište bonusa na 2004 godište. Mi smo kao klub zadovoljni i srećni što u trenutnoj Omladinskoj školi imamo četiri do pet igrača koji će sigurno moći da konkurišu za mesto bonusa sledeće sezone u Super ligi Srbije „, zaključio je Dunđerski.