Nakon pobede nad Inđijom i Partizanom fudbaleri Spartaka putuju u šabac na megdan ekipi Mačve. Ova utakmica će se odigrati u subotu 13. juna sa početkom od 16:00 časova.  

Pomoćnik šefa struke Vladimir Buač ističe odličnu atmosferu i veliku želju svim momaka za novim pobedama – Posle dve dobro odigrane utakmice i dve pobede putujemo u Šabac na teško gostovanje protiv neugodne Mačve. Bez obzira na položaj na tabeli očekuje nas jedna teška utakmica. Želimo da nastavimo niz i osvojimo nova tri boda, ali to neće biti lako. Specifična je situacija u prvenstvu, u poslednja dva kola utakmice nemaju nikakav takmičarski značaj, jer je poznat i prvak i ko će nas predstavljati u Evropi. Najbitniji detalj je sadea motivacija igrča, tj voljni momenat. Mi smo puno radili na tome sa našim igračima. Kod nas to odlično funkcioniše, to što pokazuju na utakmicama tu želju i borbenost mi to vidimo na svakom treningu. Ekipa je mlada, međutim i pored toga pokazuju jednu zrelost. Imamo određenih kadrovskih problema, Denković je suspendovan ali i pored toga je došao sat ranije na trening, povređeni  su Milošević i Tufegdžić od ranije a pridružio im se i Srećković sa povredom ramena dok se u ekipu vraćaju Jočić i Tekijaški.  

Vidović Aleksandar je naglasio da se u Šabac putuje po nove bodove – gostujemo ekipi Mačve, koja već 13 kola ne zna za pobedu. Međutim, mi ne potcenjujemo nikoga i daćemo sve od sebe da se vratimo sa tri nova boda u Suboticu.