Fudbaleri Spartaka su u sredu 5. jula odigrali dve kontrolne utakmice na Zlatiboru gde se pripremaju za predstojeće prvenstvo. Savladali su Javor sa 2:0 a zatim sa mlađim snagama protiv ekipe Kolubare odigrali utakmicu bez pobednika 1:1.

Spartak – Javor 2:0 (2:0)

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bugarin, Vitorović, Bogićević, A.S. Đurasović, Todoroski, Mijić, Ubiparip, Stajković. Igrali još: Miodragović, Pavlović, Simin, Tošeski. 

Javor: Manojlović, Miletić, Ilić, Skoko, Tojčić, Adamović, Dakure, Gojković, Kambel Bosić, Ratković. Igrali još: Novović, Tešić, Janjić, Obradović, Kopitović, Petrović, Leo, Selenić, Dolmagić, Tanko, Gigić.  

U drugoj pripremnoj utakmici za vreme boravka na Zlatiboru Spartak je savladao Javor sa 2:0. Poveli su subotičani u 14. minutu, golom Alekse Đurasovića.  Odličnu priliku propustili su nakon pola sata igre kada su mogli da dupliraju prednost. U finišu prvog poluvremena Andrej Todoroski je postigao novi gol za vodstvo od 2:0. U nastavku utakmice Javor je imao par prilika da smanji rezultat, međutim nisu iskoristili svoje šanse.  Spartak je odličnom igrom sačuvao svoju prednost i do kraja meča kontrolisao igru. 

Spartak – Kolubara 1:1 (1:0)

Spartak: Vulić, A.M. Đurasović,Miodragović, Desnica, Alfonso, Tošeski, Jocić, Kvaku, Kolarić, Kolins, Bijelović. Igrali još: Pavlović, Simin. 

Kolubara: Gudžulić, Đokić, Milićević, Vasiljević, Kočović, Kočić, Zubairu, Nikolić, Milojević, Filipović, Sadiković. Igrali još: Marković, Ćosić, Tatomirović, Molis, Gluščević, Stojanović, Vulin.

Spartak je u drugoj utakmici istog dana igrao protiv Kolubare. Šansu su dobili mlađi igrači i oni sa manjom minutažom iz proteklog perioda kaoi igrači koji su izašli iz povreda. Spartak je nametnuo tempo od početka utakmice. Do prednosti su stigli u 20. minutu kada je Luka Bijelović savladao protivničkog golmana i pokazao da se vraća u formu posle povrede. Kolubara je do izjednačenja došla u 68. minutu kada je Filipović bio precizan iz penala.