Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi započeli su sa pripremama za novu sezonu. Novi stručni šatab na čelu sa šefom Aleksandrom Keržakovim izvršio je prozivku igrača nakon čega su počeli sa prvim treningom
 
Po dolasku na prozivku igrače je prvi pozdravio predsednik Nikola Simović, koji im je poželeo puno sreće u pripremnom periodu, da se dobro spreme i da zajedno pokušaju ostvariti što bolji plasman u nastupajućoj sezoni a prvi vcilj je svakako plasman u plej of. 
 
Sportsk direktor Ljubiša Dunđerski izneo je plan priprema.  Predviđeno je da prvu utakmicu ekipa odigra  24. juna na Gradskom stadionu u Subotici ukoliko za to postoje uslovi zbog tretiranja travnate površine. Potom se od 26. juna ekipa seli na Zlatibor gde će provesti 15 dana  i za to vreme odigrati tri prijateljska meča. To je manje od uobičajenog, ali je to u dogovoru sa novim šefom koji je izrazio želju da se u prvih šest dana što bolje upozna sa igračima i da oni uđu u taktičke sistema koje zahteva od njih. Spartak će prvu utakmici na Zaltiboru odigrati 2. jula protiv Mladosti iz Lučana, zatim 5. jula protiv Javora a treću tri dana kasnije, 8. jula protiv Sloge iz Doboja. Povratak sa Zlatibora je planiran za 9. jul.  Generalna proba će biti na Gradskom stadionu u Subotici 14. ili 15. jula.